Verpakken & verzenden

verpakking ibizabully

Duurzaam verpakken en verzenden

Als webshop gaan er vele dozen en papieren door onze handen. paklijsten, facturen en natuurlijk verzenddozen.  Als echte dierenvrienden willen wij ook zuinig zijn op onze planeet en proberen daar ook in onze bedrijfsvoering rekening mee te houden.

Bij de start van ibizabully pakte ik elke bestelling mooi in, vloeipapiertje, extra folder met informatie en om de beleving compleet te maken had ik geïnvesteerd in mooie witte verzenddozen die ik van ons logo kon voorzien zodat de voorpret bij ontvangt aan de deur kon beginnen.

Inmiddels zijn wij afgestapt van het standaard als cadeau verzenden, en graag vertellen wij waarom.

De inspiratie…

Op vakantie in Thailand heb ik genoten van een wonderlijke snorkeltocht, bij de eerste duik in het diepe kwam ik een prachtige zeeschildpad tegen.

sea turtle

Zee schildpad

Op de foto ziet u een zee schildpad, vergelijkbaar met de schildpad die ik tegenkwam, natuurlijk toen ik mijn go-pro nog niet in gereedheid had waardoor ik hem helaas niet heb kunnen vastleggen.

Plastic soep

Helaas zien onze zeeën er steeds meer uit als plastic soep. Naast prachtige onderwaterdieren kom je ook steeds vaker “vreemde”  voorwerpen tegen in de zee. Plastic flessen, kapotte visnetten, blikjes en wat je nog meer kan verzinnen. Na de snorkeltocht bezocht ik een museum en wij kregen daar vreselijke beelden te zien over de plastic soep.

Plastic schildpad gevaar

Het gevaar

Zeer waarschijnlijk zonder nadenken gooien mensen hun plastic 6-pack houder weg tijdens een uitje op het strand. Eenmaal in zee zijn deze plastic houders een groot gevaar voor vele onderwaterdieren, de schildpad in het bijzonder. Helaas heb ik geen rechtenvrije foto kunnen vinden die ik hiervoor kan tonen, maar google maar eens op schildpad plastic soep en check de afbeeldingen !!

Wat heeft dat met onze zendingen te maken?

In beginsel zeg je misschien niks, maar wij willen bewust meewerken aan bewustmaking van dit probleem. Onze webshop draait om buldoggen maar wij zien onszelf als echte DIEREN VRIENDEN. En omdat alle dieren ons aan het hart gaan willen wij ook in onze bedrijfsvoering zoveel als mogelijk rekening houden dierenwelzijn.

Het is niet onze ambitie plastic uit te bannen en ook cadeautjes mogen nog steeds mooi verpakt worden. Wij vroegen ons alleen af….moeten we dat wel standaard doen?

Ons antwoord hierop is nee.Wij kiezen bewust om standaard “sober” te verzenden, de echte “schat” zit immers in de verpakking 🙂

Onze verzenddozen zijn daarom tegenwoordig ” saai” bruin, oftewel, ongebleekt.

Ons vul materiaal? ook saai bruin 🙂

Pakbonnen? wij werken zoveel mogelijk digitaal, een pakbon zit dus niet standaard in de doos.

Facturen? Deze ontvang je standaard in de email en kan je altijd terug vinden in de shop als je een account hebt aangemaakt. Heb je geen account en wil je de factuur op papier ontvangen neem dan even contact met ons op.

Vrij van plastic?

Natuurlijk ontkomen wij niet aan gebruik van plastic, de dozen worden nog steeds goed dicht geplakt met , jawel, plakband.

Een aantal van onze producten (bv WashBar) heeft ook verpakkingen die gemaakt zijn met een zo laag mogelijke footprint. 

bulldog cadeau

Het echte cadeau zit in de doos

Dus lieve klanten, het echte cadeau zit standaard in de “saaie bruine doos”  als je deze ontvangt. 

Wil je jou pakketje extra feestelijk ontvangen omdat het een cadeau is?  je bulletje jarig of gewoon omdat je even behoefte hebt aan een extra verwenmomentje…

geef het gerust aan dan doen wij ons best om er een mooi pakket van te maken.

Hopelijk dragen wiij met dit blog en onze verzendwijze een beetje bij aan het bewustzijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van www.ibizabully.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 686 reviews.