Thomas Aqua+ pet & family stofzuiger

Thomas-aqua-plus-pet-en-family

Een stofzuiger blog?

Normaliter schrijf ik alleen blogs over onze honden, dierenwelzijn en onze producten. Maar toen ik de kans kreeg de Thomas Aqua+pet family stofzuiger te testen zei ik natuurlijk geen nee.

Met dieren in huis is stofzuigen EN dweilen vaste prik en zoals bij de meeste is dat niet direct een hobby van mij. Ik was benieuwd of deze veelzijdige stofzuiger het leven aangenamer kon maken. Dit blog is gesponsord, in ruil voor de review mocht ik de stofzuiger testen en daarna behouden. Mijn ervaring en mening is niet gewijzigd of geregiseerd, de inhoud van dit blog is volledig van mijzelf.

Mijn review

Laten we meteen beginnen met mijn allereerste gedachte bij het uitpakken van de stofzuiger…..wat is die groot!!!

Of dat erg is lees je verderop, maar het was wel mijn allereerste gedachte. Verder dekt de naam stofzuiger de lading van dit apparaat niet, naast stofzuigen kan dit apparaat nat zuigen, dweilen en stoffen reinigen. Bijna alle functies heb ik uitgeprobeerd en ik zal ze hieronder een voor een bespreken.

Stofzuigen

Stofzuigen kan op 2 manieren, met een stofzuigerzak en zonder stofzuigerzak. Wanneer je zonder zak wilt zuigen werk je met een laagje water in een reservoir wat dient als filter. Omdat ik al een paar jaar stofzuigerzakvij stofzuig heb ik enkel getest met stofzuigen zonder zak. Zeker met dieren heb ik de ervaring dat stofzuigen met een zak snel luchtjes met zich meebrengt, dit was voor mij ook de reden om stofzak- loos te gaan zuigen. In het begin moest ik echt even wennen aan zoveel functies en ik vroeg me af of ik wel even ” snel”  zou kunnen zuigen. Die angst leek gelukkig ongegrond, hoewel je de eerste keer echt even loopt te puzzelen is het eigenlijk heel eenvoudig.

Als eerste vul je het reservoir met een laagje water tot tussen de markering minimaal/maximaal

Dit gedeelte plaats je terug in de stofzuiger en dienst als opvangbak voor het vuil wat je opzuigt. Stofzuigen kan op verschillende zuigsterktes, omdat wij alleen harde vloeren hebben heb ik alleen op de sterkste stand gewerkt. Als je (losse) kleden hebt dan kan je een zachtere stand kiezen.

Het stofzuigen gaat verder zoals je gewend bent met een normale stofzuiger. Al het vuil, en hondenharen worden in de waterbak opgevangen en als je de eerste keer de bak wil legen/reinigen schrik je wel even.

Opvangbak vies thomas stofzuiger

Dit is het resultaat, een smerige drap van water met stof, haar en andere viezigheid. Je denkt werkelijk dat je een smeerkees bent.
het schoonmaken gaat trouwens eenvoudig, de opvangbak en filters kunnen uit elkaar en spoel je af onder de kraan.

 Zelf gebruikte ik nog een zacht afwasmiddel. Omdat alle vuiligheid met het water weggegooid wordt en de bak gereinigd blijven er dus veel mind

er vieze luchtjes hangen. Dit is echt het allergrootste voordeel wat ik heb gemerkt bij het stofzuigen met een waterfilter, ideaal dus als je die hondengeur uit huis wilt krijgen.

Dweilen/nat reinigen

Ook voor deze functie is in het begin een uitdaging, snoeren, klemmen, stofzuigermonden ik zag door het bos even de bomen niet meer. In de gebruiksaanwijzing vindt je plaatjes die je op weg helpen , met name waar nu water in moet, en waar het vuile water wordt opgevangen was even zoeken.

Een schoon water tank bevindt zich aan de achterzijde van de stofzuiger, hier kan je ook ene schoonmaakmiddel bijdoen. Bij de stofzuiger kwam een reinigingsmiddel van Thomas zelf. De grote bak in het midden waar je water in doet als je gaat stofzuigen dient nu als vuilwatertank. Hiervoor moet je nog wel een apart onderdeel in de bak zetten.

het dweilen/nat reinigen werkt ook eenvoudig als het apparaat eenmaal in elkaar zit, je zet de pomp en zuigregeling aan op de gewenste stand en je kan beginnen. Aan de slang zit een sprayknop die je eenvoudig bediend, daarna ” trek” je de vloer weer droog met de speciale zuigmond. Hierbij is het belangrijk dat je de zuigmond goed rechtop zet, dan krijg je het beste (droog) resultaat. Een groot voordeel van deze wijze van  “dweilen”  vond ik de reiniging. Wij hebben laminaatparket en tussen de planken hoopt altijd het vuil op. Met normaal dweilen duw je eigenlijk het vuil in deze kieren, met deze manier haal je het vuil ook uit de kieren. En een zeer groot voordeel, je hoeft niet eerst te stofzuigen alvorens men kan dweilen, de aqua pet & family kan dit in 1 handeling, dat scheelt natuurlijk tijd!
Hieronder zie je een filmpje van het dweilen met de Aqua pet and family

Samenvatting

Wat is mijn uiteindelijke conclusie over de Aqua Pet & Family? Is deze zijn prijs waard?

Het apparaat is groot en heeft ontzettend veel functies, dat is handig maar heeft als nadeel dat het best veel ruimte in beslag neemt. Met 2 honden in huis is dagelijks en goed stofzuigen echter noodzakelijk. Het achterwege blijven van de hondengeur en de hoge fijnstof filtratie maken dat ik dit apparaat zo goed vindt en de omvang voor lief neem. 1 van onze honden heeft allergieën, waaronder huisstofmijt, we hebben echter te kort met het apparaat gezogen om hier conclusies uit te trekken. Daarnaast hebben wij in de woonkamer een pollenfilter staan. Voor mensen & dieren die lijden aan allergieën beveel ik dit apparaat dan ook zeker aan.

Duitse huid en allergiehulp heeft een aanbeveling gedaan voor deze stofzuiger;

DHA

De Duitse Huid- en Allergiehulp e.V. is zuinig met product aanbevelingen. Toch raad ze een stofzuiger aan voor mensen met allergieën: de THOMAS AQUA+PET & FAMILY.

Reden voor de aanbeveling: De hoge mate van scheiding van allergenen in het waterfilter van het apparaat – een prestatie die ook zorgt voor meer frisse lucht. Een aanbeveling waarop u kunt vertrouwen – als u op zoek bent naar een krachtige stofzuiger die bij allergieën voor zuivere lucht zorgt.

Conclusie:

  • Groot apparaat
  • Veelzijdig
  • Prima zuigkracht
  • Geen (honden)geuren
  • Hoge pollen/ allergieën filtratie
  • Zuigen & dweilen in 1 handeling

De Thomas Aqua + Pet & Family is te koop voor € 279,-  Meer informatie vindt je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van www.ibizabully.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 722 reviews.