BEER & SENNA

Wij Zijn Eddie & Marlies en echte bulldog lovers.  Bij ons neemt de bulldog een centrale plaats in ons leven in. Jaren geleden hebben wij samen geleefd met 2 Engelse bulldoggen, Beer* & Senna*. Deze eigenwijze lieverds hebben ons hart gestolen en de liefde voor bulldoggen aangewakkerd. Zoals dat helaas gaat met honden hebben wij van Beer* & Senna* afscheid moeten nemen. Nadat ze een leven lang hebben samengeleefd zijn ze niet lang na elkaar overleden.

CHELSEY

Chelsey* hebben wij als herplaatser in huis genomen en na een een aanpassingsperiode heeft ze een heerlijk bullenleven geleefd in ons huishouden.  Chelsey* heeft op 8 jarige leeftijd veel last gekregen van haar rug. Na vele behandelingen was het leven voor haar een worsteling geworden en zagen wij met lede ogen toe hoe de pijn haar plezier in de weg stond. In 2015 hebben wij besloten haar te laten gaan zodat ze geen pijn meer hoeft te lijden.

JACK

Jack heeft epilepsie en de toenmalige eigenaar kon moeilijk omgaan met de combinatie hiervan binnen haar gezin met 2 jonge kinderen. Ons bulldoggen hart schreeuwde van verdriet. Nadat wij de initiële behoefte direct te reageren hadden verdrongen kwam dezelfde oproep na 2 weken opnieuw voorbij. Geen nieuwe potentiële baasjes hadden zich gemeld voor deze lieverd.  Wij besloten ons hart te volgen en Jack een kans te geven op een fijn leven. Jack had aanvankelijk veel aanvallen en het heeft een dik jaar geduurd voordat wij Jack op de juiste voeding/medicatie hebben ingesteld. Inmiddels kunnen wij gelukkig zeggen het gaat heel erg goed met Jack. De primaire epilepsie kunnen we niet weghalen maar met een paar aanvallen per jaar! leeft deze jongen een heerlijk bullenleven. 

In april 2022 is Jack overleden aan de gevolgen van primaire epilepsie

Zelda

Zelda is een Old English Bulldog van inmiddels alweer 4 jaar. De eerste 3 jaren van haar bullenleven is ze opgevoed door haar Franse broer Jack. Zelda is eigenwijs, onstuimig en de grootste knuffelkont die er is, 28 kilo schoon aan de haak maar ligt het liefste de hele dag op schoot. In tegenstelling tot veel bullen is Zelda een echte waterrat, ziet ze open water dan springt ze erin en zwemt op hoog tempo richting bal of stok. Dit heeft ze meegekregen van haar moeder Mozzie, ook zon waterrat.

Zelda is ook keurmeesteres van ibizabully, deze taak heeft zij over genomen van Jack. Over Zelda kan je in de toekomstige blogs nog veel meer lezen, en natuurlijk kan je haar volgen op het eigen instagram kanaal, zelda_the_old_englisch_bulldog