Justice voor Tommy

Tommy

Hallo, ik ben Tommy.

Justice voor Tommy, lees hier het verhaal:

Je kent me niet vanwege mijn schattigheid of vriendelijkheid. Je kent me vanwege het feit dat ik die hond ben die het slachtoffer werd van ernstig geweld door de politie. Mijn verhaal begon vol vreugde en genegenheid, aangezien ik Tommy ben, een opgewekte en liefdevolle hond die dol is op knuffelen en altijd enthousiast was om met mijn baasjes leuke avonturen te beleven. Tot die ene tragische nacht.

Tommy is het slachtoffer geworden van onnodig geweld door de POLITIE. Het is moeilijk te geloven, maar het waren juist de mensen die belast zijn met onze bescherming die Tommy op brute wijze hebben mishandeld. Tijdens een politieoperatie in Duiven werd besloten om Tommy aan een boom vast te binden, zonder enige redelijke rechtvaardiging.

Hier zou het verhaal eigenlijk kunnen eindigen. Immers, er was absoluut geen reden om Tommy in dit hele gebeuren te betrekken, aangezien hij veilig en wel aan de boom vastzat. Maar helaas…

Tommy werd herhaaldelijk in zijn gezicht geslagen, zijn tanden werden eruit geslagen en hij werd meerdere malen geschopt en geslagen, waarna hij zelfs 6 keer werd blootgesteld aan een taser! Dit alles terwijl hij weerloos aan de boom vastgebonden zat.

De beelden van het incident tonen dat het arrestatieteam maar liefst 20 minuten lang Tommy heeft mishandeld. Bij de laatste keer dat ze de taser gebruikten, kunnen we zien dat Tommy opgaf en instortte. Het is bijna onmogelijk om de wreedheid die Tommy heeft moeten doorstaan met woorden te beschrijven. Hoewel deze beelden zeer schokkend zijn en moeilijk te aanschouwen, dagen we je uit om ze te bekijken. De video’s werden op die bewuste avond gemaakt en tonen glashelder wat er is gebeurd.

LET OP: De beelden zijn schokkend en kunnen heftig zijn voor gevoelige kijkers.

Het baasje van Tommy, Vivian Damse, heeft Tommy pas diezelfde avond weer kunnen zien bij de dierenarts. De politie had Tommy daar naartoe gebracht en beweerde dat hij een van de agenten had aangevallen. Bij de dierenarts werden vijf taserpijltjes uit zijn lichaam verwijderd, waarvan één uit zijn oog. Dit laatste heeft er helaas toe geleid dat Tommy nu een oog moet missen.

Tommy heeft gedurende een lange periode op de rand van de dood gebalanceerd.

Dankzij de camerabeelden is duidelijk en onweerlegbaar vastgesteld dat Tommy op geen enkel moment een bedreiging vormde voor de agenten of zijn omgeving. De beelden laten zonder twijfel zien dat het geweld dat tegen de vastgebonden Tommy werd gebruikt, buitensporig was!

Gelukkig is er nu (EINDELIJK) een intern onderzoek gestart binnen de politie om het gedrag van de betrokken agenten te onderzoeken. Wij zetten ons in voor hun ontslag en strafrechtelijke vervolging.

Daarnaast zetten wij ons in voor een verandering in de wetgeving, zodat dieren niet langer als slechts objecten worden beschouwd. Dit zou het mogelijk maken om in gevallen zoals deze gemakkelijker tot vervolging over te gaan.

Tevens zetten we ons in voor meer bekendheid van het Gele Hond Project (Yellow Dog Project), zodat de betekenis van een geel merkteken aan een hond algemeen bekend is.

Ons doel is duidelijk: we willen gerechtigheid voor Tommy en willen ervoor zorgen dat dergelijk onrecht in de toekomst wordt voorkomen. De agenten die verantwoordelijk zijn voor het mishandelen van Tommy moeten niet alleen worden ontslagen, maar ook juridisch worden aangepakt. Samen strijden we voor een wereld waarin dieren met respect en zorg worden behandeld, en waar hun welzijn wordt gewaarborgd.

Tommy mishandeld bij politie actie

Teken de petitie

Hoe meer handtekeningen hoe eerder de politiek zich gaat bemoeien. Een onschuldige hond zo mishandelen zou iedereen moeten afkeuren!

Teken de petitie 

Weerloze hond Tommy werd ‘onnodig heftig mishandeld door agenten’

Lees hier het artikel in de Gelderlander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ibizabully.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 802 reviews.