Justice voor Tommy

Justice voor tommy bandana

Hallo ik ben Tommy

Je kent mij niet omdat ik zo leuk en lief ben. Je kent mij omdat ik die hond ben die zwaar mishandeld werd door de politie. Omdat ik het nieuw ben door wat mij is overkomen. Ik ben Tommy, een vrolijke lieverd die van knuffelen houd en altijd met mijn baasjes meeging om leuke dingen te doen. Tot die bewuste nacht 😪.

Tommy is slachtoffer van zinloos POLITIE geweld. Je leest het goed, juist de personen die ons moeten beschermen hebben Tommy totaal zinloos zwaar mishandeld. Bij een politieactie in Duiven is gevraagd of Tommy aan een boom vastgezet kon worden, iets waar direct gehoor aan is gegeven. 

Hiermee had het verhaal kunnen eindigen. Er was immers totaal geen noodzaak om Tommy ergens bij te betrekken, hij zat immers veilig EN gezond vast aan de boom. Maar helaas….

Tommy zijn tanden zijn uit zijn bek geslagen, meerdere keren is Tommy geschopt en geslagen en tot slot is Tommy 6 keer getaserd !! Dit alles terwijl hij totaal hulpeloos aan de boom vastgebonden was.

De camerabeelden laten zien dat het arrestatieteam in totaal wel 20 minuten los gaat op Tommy. Bij de laatste keer taseren zien we dat Tommy het opgeeft en onderuit gaat
Het is bijna niet in woorden te beschrijven welk geweld Tommy is aangedaan, en hoewel zeer schokkend en nauwelijks af te kijken dagen wij je uit om de beelden te bekijken. Deze beelden zijn gemaakt op de bewuste avond en laten heel duidelijk zien wat er gebeurd is.

LET OP!: Schokkende beelden

Het baasje van Tommy, Vivian Damse heeft Tommy dezelfde avond pas weer gezien bij de dierenarts. Hier is Tommy door de politie naartoe gebracht met een verhaal dat hij 1 van de agenten had aangevallen. Bij de dierenarts zijn 5 taser pijltjes verwijderd uit zijn lichaam, 1 uit zijn oog. Dit laatste heeft ervoor gezorgd dat Tommy een oog moet missen.

Tommy heeft lange tijd op het randje van de dood gebalanceerd. 

Door de camerabeelden is uiteindelijk knip en klaar vast komen te staan dat Tommy op geen enkel moment een gevaar is geweest voor de agenten, of zijn omgeving. De beelden laten onomstotelijk zien dat het toegepaste geweld op de vastgebonden Tommy buiten elke proportie is!

Inmiddels is er (EINDELIJK) een intern onderzoek gestart bij de politie naar het handelen van de agenten in kwestie. Wij strijden voor ontslag EN vervolging van de betrokken agenten.

Wij strijden voor wetswijziging die ervoor zorgt dat dieren niet langer als voorwerp worden gezien (waardoor vervolging in dit soort casussen heel moeilijk is)

Wij zetten ons in voor meer bekendheid van het gele hond project/yellow dog project zodat de betekenis van een geel merkteken bij een hond overal bekend is

Ontslag en strafvervolging agenten voor mishandeling Tommy

Petitie ontslag & vervolging
petitie justice for tommy

Teken de petitie

Hoe meer handtekeningen hoe eerder de politiek zich gaat bemoeien. Een onschuldige hond zo mishandelen zou iedereen moeten afkeuren!

Teken de petitie 

Weerloze hond Tommy werd ‘onnodig heftig mishandeld door agenten’

Lees hier het artikel in de Gelderlander.

Tommy de gelderlander


💛
DEEL HET GELE HONDEN TEKEN 💛

 
Laten we alle hondjes die het moeilijk hebben in Nederland helpen 🎗
Door dit bericht massaal te delen.💛💛💛
Zie je een hond met een geel lint of doek aan de riem, halsband, tuig of om de nek dan heeft de hond meer afstand nodig.
🟡Medische redenen (bv bij herstel)
🟡De hond heeft trauma’s meegemaakt
🟡De hond is in training
🟡De hond is in therapie
🟡De hond is bang
🟡De hond kan impulsief reageren in de buurt van andere honden
 
Deze fel gele bandana’s worden met de hand gemaakt door Lanabandana Dogwear en zijn van zeer goede kwaliteit. Niet alleen de gekozen stof is duurzaam en geschikt voor dagelijks intensief gebruik , ook de wijze waarop de bandana is vervaardigd is duurzaam. De Gele bandana is uitsluitend verkrijgbaar bij ibizabully. Ben je op zoek naar een modieuze bandana snuffel dan gerust eens rond in het assortiment van Lanabandana Dogwear

Meer lezen over het gele hond project
 
HOE MEER MENSEN DIT WETEN HOE BETER 💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛

Hulp gevraagd

De afgelopen 8 maanden heeft het gezin van Tommy volledig besteed aan het herstel van Tommy. Alle (financiële) lasten worden door hun gedragen. Vanzelfsprekend zal een civiele procedure gestart worden om alle schade te verhalen zodra het onderzoek is afgerond. Dit kost helaas veel tijd en al die tijd drukken de lasten op het gezin van Tommy.

Wil jij een bijdrage doen om deze zware tijd te overbruggen dan kan dat, je kan je donatie rechtstreeks overmaken aan Vivian Damste

Vivian Damste
Rekeningnummer: NL76ABNA0537762051

3 reacties op “Justice voor Tommy

  • W. Dries zegt:

   Laf en ongelooflijk pijnlijk om te zien.
   Ik zou echt helemaal doorslaan als dit mijn hond is aangedaan.
   Ik kan zo slecht tegen dierenleed.
   Ook zwakzinnig dat hun collega’s er gewoon naar staan te kijken.
   Dat dit mag en dat een dier in dit land zo slecht beschermd word door de wet.
   Geef AUB niet op en blijf vechten voor gerechtigheid.
   Niet alleen voor Tommy maar voor alle dieren die zo worden mishandeld.
   Veel respect voor jullie echt heel veel.

   • Ibizabully zegt:

    Dank je wel voor de steun, wij brengen dit leed echter alleen onder de aandacht. Het betreft niet onze hond maar het leed gaat ons ana het hart. Vandaar dat wij het mee delen om het zichtbaar te houden voor het publiek. Alle beetjes helpen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van www.ibizabully.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 647 reviews.