Huidproblemen bulldog

huidproblemen hond

Wij krijgen veel vragen over de WashBar producten en of, en hoe deze kunnen helpen bij huidaandoeningen. In dit blog beschrijven wij de meest voorkomende oorzaken van huidproblemen. Ook geven wij hierbij aan welke producten van WashBar hierbij kunnen ondersteunen en op welke wijze deze toegepast moeten worden.

Wij zijn geen dierenarts ! Stop nooit een behandeling zonder overleg met je dierenarts.

WashBar_Range-composite_pic

Oorzaken

Buldoggen zijn vaak gevoelig voor huidproblemen. De voornaamste reden voor huidproblemen zijn;

  • Voedselallergie
  • Parasieten
    • Vlooien
    • luizen
    • mijt (demodex, Cheyletiella, sarcoptes)
  • Atopie

Wanneer je bulldog last heeft van huidproblemen ga dan altijd op zoek naar de oorzaak. Een dierenarts kan onderzoek doen, een huid afkrabsel maken en allergieën onderzoek doen. Parasieten zijn soms met het blote ook te zien maar zeker niet altijd. Ook bij vlooienallergie is het niet altijd eenvoudig te zien, een hond hoeft geen (zichtbare) vlooien te hebben en kan toch last hebben van vlooien allergie.

Voedsel allergie

Bij een voedsel allergie is het essentieel dat de voeding waarvoor de hond allergisch is zo snel mogelijk ontdekt wordt. Wanneer het allergeen niet meer wordt gegeten zullen de klachten afnemen. Dit kan helaas lang duren, zowel de zoektocht naar het voedsel waarop de hond reageert als ook het afnemen van de klachten wanneer dit niet langer wordt gegeven. Een hond kan voor allerlei voeding allergisch zijn, toch zijn er een aantal “usual suspects” waarmee men kan beginnen (de meest voorkomende).

De honden zijn het vaakst gevoelig voor: rundvlees, zuivelproducten, Soja, kippenvlees, mais en eieren. Een voedsel allergie kan altijd ontstaan, het kan dus voorkomen dat voeding die eerst goed verdragen is toch “ineens” een allergie opwekt. Dit komt omdat de allergenen zich opbouwen.

De gevolgen van voedselallergie zoals huiduitslag en jeuk kunnen verzacht worden met de producten van WashBar. Met name de Itchi shampoo en Itchi spray. Deze nemen echter niet de oorzaak weg en dienen dus uitsluitend ter ondersteuning gebruikt te worden. De oplossing is altijd het weglaten van het voedsel waar de hond op reageert.

Parasieten

De bekendste is natuurlijk de vlo, een goede vlooienbescherming is altijd aan te raden. Veel mensen denken dat een allergie niet door de vlo komt omdat de hond geen (zichtbare) vlooien heeft. Dit is een onjuiste aanname, een hond kan zeer gevoelig zijn voor vlooienbeten waardoor deze heftig reageert op 1 vlooienbeet.

Luizen zijn klein maar kunnen soms het blote oog worden waargenomen. De eitjes van de luis zitten vast aan de haren van de hond en kunnen enkel onder een microscoop worden waargenomen. Luizen zijn vrij eenvoudig te bestrijden en reacties van luizen zullen snel verdwijnen na behandeling. Vermoed je luizen bij je viervoeter, was deze dan grondig met de WashBar zeep voor elke dag. Een paar goede wasbeurten is meestal voldoende om de luis te bestrijden en de klachten weg te nemen. Bij ernstige jeuk kan je de WashBar itchi spray gebruiken voor verzachting.

Mijten zijn zeer klein en niet waarneembaar met het blote oog. Voor zekerheid of je hond mijt heeft, en welke soort is een huid afkrabsel nodig.  De dierenarts zal het afkrabsel onderzoeken om vast te stellen of, en zoja, welke mijt de hond bij zich draagt. Honden zijn vaak gevoelig voor mijt wanneer de huid is aangedaan. Dit kan door een verstoorde gistverhouding, een wondje of algehele verminderde weerstand.

De meeste mijt soorten laten zich vrij goed behandelen. De WashBar zeep voor elke dag en de Hond & paard zeep zijn zeer geschikt om zowel de mijt te bestrijden als ook de gevolgen te behandelen. Daarnaast is deze zeep uitgebalanceerd voor de hondenhuid, dit zorgt voor een optimale huidconditie waardoor het voor de mijt moeilijker wordt de huid binnen te dringen. Wanneer de gevolgen van de mijt nog niet heel ernstig zijn volstaat een paar goede wasbeurten met de zeep. Wanneer de huid van de bulldog erg is aangedaan is het raadzaam de aangedane plekken dagelijks te behandelen met de zeep. Laat de zeep telkens 2 minuten intrekken en spoel vervolgens goed af.

Voorkomen van vlooien, teken, mijten

Het 100% natuurlijke washBar anti vlooienmiddel is een prima middel om zonder chemische ingrediënten je hond te beschermen tegen deze ongenodigde gasten. Dit middel gebruik je 1x in de 3 weken, en in het vlooien/ teken seizoen 1x in de week. Dit middel maakt je hond minder aantrekkelijk voor vlooien, teken, mijt, zandvliegen en muggen.

anti vlooi blister

Atopie

Net zoals bij een voedsel allergie is het bij atopie erg belangrijk de oorzaak te achterhalen. Atopie betekend een allergische reactie op stoffen die worden ingeademd of aangeraakt. Bekende atopie is hooikoorts. De Franse & Engelse bulldog zijn rassen welke meer dan andere honden last hebben van atopie.

De diagnose kan worden gesteld door een allergietest. Helaas is het soms lastig (of zelf niet mogelijk) te ontdekken waar de hond op reageert. De beste behandeling is het weghalen van de stof die zorgt voor een reactie. In sommige gevallen is dit echter niet (of beperkt) mogelijk, bijvoorbeeld omdat de stof overal voorkomt. Een dierenarts kan in dat geval proberen de hond meer resistent te maken (desensibilisatie) door de hond injecties te geven met de allergene stof. Dit gebeurd in hele kleine hoeveelheden waardoor de hond meer afweer krijgt voor deze stof.

Wanneer het niet lukt de stof te ontdekken of weg te halen wordt vaak over gegaan tot onderdrukking van de symptomen. Hiervoor worden prednison of andere (heftige) middelen gegeven.

Wassen met de WashBar zeep voor elke dag of de paard & hond zeep is altijd een goede optie voor honden met atopie. Zeker wanneer het een contactallergie betreft (de hond reageert doordat de allergenen stof op zijn huid komt) is regelmatig wassen met een goede zeep belangrijk. De allergenen stof wordt immers van de huid gespoeld. daarnaast ondersteund deze zeep het natuurlijk herstelvermogen van de huid.

Alle producten van washBar zijn 100% natuurlijk en veilig. Deze kunnen zonder risico gebruikt worden naast conventionele behandelingen.

Stop nooit zomaar een behandeling , wanneer er goede effecten optreden door het wassen met de zeep, bouw dan altijd de behandeling af onder begeleiding van je dierenarts.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van www.ibizabully.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 211 reviews.