Vlooien allergie bij de hond

Close up vlooi

Honden kunnen net zoals mensen allergieën hebben, helaas is de bulldog gevoeliger voor allergieën dan de meeste honden. In dit blog bespreken we een veel voorkomende allergie , de vlooienallergie, en wat je hier zelf aan kan doen. Wanneer je niet zeker weet wat voor een allergie de hond heeft, of wanneer de klachten ernstig zijn, consulteer altijd eerst een dierenarts.

Vlooienallergie

Vlooienallergie is 1 van de meest voorkomende en bekendste allergieën. Je hond reageert in dit geval op de speeksel van de vlo. Wanneer de vlo bijt en speeksel afgeeft dan ontstaat een allergische reactie wat resulteert in huidontsteking en (ernstige) jeuk. Wanneer dit niet vlot onderkent wordt kan door likken, bijten en krabben zelf hotspot ontstaan.  De verschijnselen van vlooienallergie;

  • (Ernstige) jeuk over het hele lichaam. De meeste jeuk zit meestal op de rug, buik en staart
  • Ontstekingen, korstjes en kaalheid (met name op het achterlijf)
  • Er zijn meestal geen vlooien zichtbaar!
  • De jeuk is meestal constant aanwezig , het hele jaar door

Afbeeldingsresultaat voor flea allergy

Behandeling

Een hond met vlooienallergie moet zo goed mogelijk vlooienvrij gehouden worden. Behandelen met enkel een vlooien kam is onvoldoende. Een dierenarts zal vaak een sterk (chemisch) middel aanraden om de hond vlo vrij te krijgen en houden. Gezien de mogelijke bijwerkingen van deze producten kiezen wij liever voor natuurlijke vlooienwering.

Het is belangrijk alle dieren in huis te behandelen, denkt u hierbij ook aan uw konijn, cavia of hamster. Gelukkig kan ons natuurlijke vlooienmiddel ook bij deze dieren worden toegepast.

De omgeving van de hond moet ook worden aangepakt, vlooienlarven kruipen en houden zich schuil in kieren en naden en kunnen daar weken overleven. Begin met grondig stofzuigen, vooral in naden en kieren, onder en achter de kasten. gaat je hond mee in de auto? vergeet ook niet deze goed te stofzuigen. Daarna de omgeving goed behandelen met een spray, ook hiervoor kiezen wij initieel voor een natuurlijke oplossing. Gebruik de sterkte spray in ons assortiment, de WashBar Fresh spray.

Mocht je hond last hebben van de jeuk dan kan deze verlicht worden met onze WashBar Itch Spray, voordeel is dat ook deze spray is voorzien van natuurlijke middelen die de vlo bestrijden.

Wanneer de jeuk- klachten niet overgaan dan kan het noodzakelijk zijn de hond met corticosteroïden medicijnen te behandelen. Deze medicijnen kennen echter vervelende bijwerkingen en moeten daarom zoveel mogelijk vermeden worden.

voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen.  Wanneer je nog geen last hebt van vlooien of vlooienallergie dan wil je dit natuurlijk voorkomen. Met de verzorgings- producten van WashBar kan dit veilig en gemakkelijk. Wij begrijpen dat je geen chemische middelen aan je hond wilt geven, zeker als er (nog) geen probleem is. Het is echter wel verstandig vlooienwering mee te nemen in de verzorging. Sommige honden reageren goed op speciale knoflook bonbons of lavendelolie. Alle producten van Washbar zijn voorzien van natuurlijke middelen die vlooien (en teken en mijten) weren.

 

Ons advies, wanneer de hond gewassen wordt gebruik de WashBar zeep of WashBar Shampoo

Voor een opfrisbeurt tussendoor gebruik een WashBar spray

Voor maandelijkse preventie, gebruik de WashBar vacht- olie als natuurlijk alternatief.

washbar natuur

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ibizabully.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 802 reviews.