Sneeuw, waar moeten we op letten?

Hond met frisbee in de sneeuw

Het is winter !

De tijd van kerstmis, korte dagen, kou en sneeuw. In deze blog geven wij tips om je hond optimaal mee te laten genieten van de sneeuwpret en hoe je de hond beschermd.

Sneeuwpret…

De meeste honden vinden het heerlijk in de sneeuw te ravotten en wroeten lekker in de sneeuw om te kijken wat eronder zit. In dit blog geven we tips om plezier te hebben met je hond in de sneeuw maar ook tips om dit veilig te doen.

Zoutvergiftiging

Na een lekkere wandeling buiten in de sneeuw likt je hond zichzelf schoon. Helemaal prima, dit is natuurlijk gedrag en kan gene kwaad zou je denken. In de winter kan dit vervelende gevolgen hebben. In de winter strooit Rijkswaterstaat zout op de wegen om gladheid te voorkomen. Deze pekel blijft kleven aan de poten en voetzooltjes van de hond en als deze eraf wordt gelikt kan de hond (te)veel zout binnen krijgen. In het ergste geval kan dit zelfs fatale gevolgen hebben. De hoeveelheid zout die een hond fataal kan worden ligt tussen de 1,9 en 3,7 gram zout per kilogram hond.  De klachten kunnen tot 72 uur na inname beginnen op te treden.

Klachten die bij zoutvergiftiging horen zijn;

  • Diarree
  • Braken

In ernstige gevallen

  • Neurologische klachten

Voetzooltjes beschermen

De koude en pekel kunnen de voetzooltjes beschadigen. Door uitdroging krijgt de hond kloven en wondjes wat zeer pijnlijk kan zijn, letterlijk zout in de wonden. Gelukkig bestaan er vele goede paw-balms om de voetzolen te beschermen en voeden. Smeer voordat je naar buiten gaat de pootjes goed en en herhaal dat nadat je de pootjes hebt schoongemaakt bij binnenkomst. In onze shop verkopen we de WashBar Paw-Balm, deze is zeer geschikt voor het beschermen en herstellen van beschadigde voetzooltjes

WashBar PawBalm sfeer open

Ijs & Water

Hoe leuk het ook lijkt, laat je hond nooit op het ijs. Het is glad waardoor de hond gewrichten, botten of spieren kan blesseren. Daarnaast loop je de kans dat de hond door het ijs zakt of in een wak valt met alle gevolgen van dien.

Met ijs (en winterse neerslag) wordt je hond nat. Een natte hond raakt eerder onderkoeld. Zorg dat winterse neerslag niet teveel en te lang op en in de vacht raakt. Droog je hond zorgvuldig af. Niet alle honden vinden truien en jassen fijn, voor de honden die wel van sneeuwpret houden kan een trui of jas helpen. Truien en jassen vindt je hier in onze shop.

Houd je hond warm

Hoe leuk en mooi het buiten ook is in de sneeuw, blijf niet te lang stilstaan met je viervoeter. Houd je hond in beweging, beweging zorgt ervoor dat je hond warm blijft. Honden met een kale buik, weinig haar, verminderde weerstand kan je eventueel een jas of trui aandoen. Een gezonde hond die in beweging is heeft in principe geen trui of jas nodig. Sommige honden, en dat geld zeker bij de bulldog, zijn lekker eigenwijs en willen zonder trui de koude (of regen/sneeuw) niet in. 

Een hond die het koud heeft rilt en keert meestal in zichzelf (maakt geen contact)

Jack hoodie & denim

Keurmeester Jack…..(helaas is Jack inmiddels overleden ten gevolge van Primaire epilepsie 

is een echte eigenwijze bulldog. Jack houd enorm van buiten zijn en de natuur, ook sneeuw vindt hij heerlijk. Wel heeft Jack het snel koud en triggert dit zijn epilepsie. Wij hebben dan ook voor Jack lekkere jassen en truien. Onze eigen favoriet: De PetHaus Hoodie met Sherpa Denim vest. De zachte sherpa wol in dit vest houd Jack lekker warm, zit heerlijk comfortabel en is makkelijk aan en uit te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ibizabully.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 802 reviews.