Gele hond project

TYDP logo

The yellow dog project / gele honden project

In 2012 in Zweden het Yellow Dog Project ontstaan en inmiddels overgenomen door vele landen. Dit initiatief is spontaan ontstaan en heeft als doel mensen bewust te maken van honden die meer ruimte nodig hebben, door de betreffende honden te voorzien van een geel merkteken.  Door het verspreiden van informatie aan hondenbezitters en begeleiders raken meer mensen bekend met de betekenis van het gele merkteken, voel je daarom vij om dit blog te delen op je eigen social media kanalen.

TYD blog

Gele honden teken

waarom is er gekozen voor Geel? Omdat geel voorzichtigheid betracht, in tegenstelling tot rood dat gevaar betekend. Gele honden zijn niet gevaarlijk, ze hebben alleen ruimte nodig. Bovendien valt geel nog steeds op aan een lijn of halsband, zodat het kan worden gezien.

Help ik zie een gele hond

Kom je een hond tegen met een geel merkteken, houd er dan rekening mee dat deze hond afstand nodig heeft van andere honden. Benader de hond en zijn eigenaar niet met je eigen hond, het gele teken geeft aan dat de hond niet relaxt is als andere honden te dichtbij komen.

Wanneer is dichtbij te dichtbij? Dat is helaas een vraag die we niet kunnen beantwoorden en is per hond verschillend. Houd dus altijd ruime afstand en geef de hond en zijn baas de tijd en ruimte om jou en jou hond(en) uit de weg te gaan

Help mee

Vergroot bekendheid.

Het gele hond project is nog altijd onvoldoende bekend bij hondeneigenaren. Je kan de bekendheid vergroten door mee te doen met het verspreiden van de boodschap. Dit kan door dit blog te delen, maar ook door flyers en posters te verspreiden. Hieronder vindt je de flyer en de poster van het Yellow Dog project in Nederlands. Download de flyer en of poster hier

Bezoek ook de pagina van het yellow dog project (in Nederlands) http://gulahund.se/dutch/

Gele hond bandana

Ibizabully heeft in samenwerking met Lanabandana dogwear een supergave GELE bandana ontworpen. Deze mooie bandana is natuurlijk geel en voorzien van een opdruk ” Houd afstand”. 

Bestel vandaag nog je bandana zodat jou hond de ruimte krijgt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van www.ibizabully.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 211 reviews.