Gele hond project

gele hond project

In 2012 in Zweden het Yellow Dog Project ontstaan en inmiddels overgenomen door vele landen. Dit initiatief is spontaan ontstaan en heeft als doel mensen bewust te maken van honden die meer ruimte nodig hebben, door de betreffende honden te voorzien van een geel merkteken.  Door het verspreiden van informatie aan hondenbezitters en begeleiders raken meer mensen bekend met de betekenis van het gele merkteken, voel je daarom vij om dit blog te delen op je eigen social media kanalen.

Gele honden teken

Zie je een hond met een geel lint of doek aan de riem, halsband, tuig of om de nek dan heeft de hond meer afstand nodig. De reden dat de hond meer afstand nodig heeft divers…

  • Medische redenen (bv bij herstel)
  • De hond heeft trauma’s meegemaakt
  • De hond is in training
  • De hond is in therapie
  • De hond is bang
  • De hond kan impulsief reageren in de buurt van andere honden
Yellow dog project visual ibizabully

Waarom is er gekozen voor Geel? Omdat geel voorzichtigheid betracht, in tegenstelling tot rood dat gevaar betekend. Gele honden zijn niet gevaarlijk, ze hebben alleen ruimte nodig. Bovendien valt geel nog steeds op aan een lijn of halsband, zodat het kan worden gezien.

Help ik zie Een gele hond?

Kom je een hond tegen met een geel merkteken, houd er dan rekening mee dat deze hond afstand nodig heeft van andere honden. Benader de hond en zijn eigenaar niet met je eigen hond, het gele teken geeft aan dat de hond niet relaxt is als andere honden te dichtbij komen.

Wanneer is dichtbij te dichtbij? Dat is helaas een vraag die we niet kunnen beantwoorden en is per hond verschillend. Houd dus altijd ruime afstand en geef de hond en zijn baas de tijd en ruimte om jou en jou hond(en) uit de weg te gaan.

Help mee !

Het gele hond project is nog altijd onvoldoende bekend bij hondeneigenaren. Je kan de bekendheid vergroten door mee te doen met het verspreiden van de boodschap. Dit kan door dit blog te delen, maar ook door flyers en posters te verspreiden. Hieronder vindt je de flyer en de poster van het Yellow Dog project in Nederlands. Download de flyer en of poster hier

Bezoek ook de pagina van het yellow dog project (in Nederlands) http://gulahund.se/dutch/

Gele hond bandana

 

Ibizabully heeft in samenwerking met Lanabandana dogwear een supergave GELE bandana ontworpen. Deze mooie bandana is natuurlijk geel en voorzien van een opdruk ” Houd afstand”. 

De bandana’s worden handgemaakt van degelijke fel gele stof. Duurzame kwaliteit, met goede stiksels zodat dagelijks gebruik geen enkel probleem is. 

Bestel hier vandaag nog je bandana zodat jou hond de ruimte krijgt. 

 23,95
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ibizabully.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 832 reviews.