Gele hond project

TYDP logo

The yellow dog project / gele honden project

In 2012 in Zweden het Yellow Dog Project ontstaan en inmiddels overgenomen door vele landen. Dit initiatief is spontaan ontstaan en heeft als doel mensen bewust te maken van honden die meer ruimte nodig hebben, door de betreffende honden te voorzien van een geel merkteken.  Door het verspreiden van informatie aan hondenbezitters en begeleiders raken meer mensen bekend met de betekenis van het gele merkteken, voel je daarom vij om dit blog te delen op je eigen social media kanalen.

TYD blog

Gele honden teken

waarom is er gekozen voor Geel? Omdat geel voorzichtigheid betracht, in tegenstelling tot rood dat gevaar betekend. Gele honden zijn niet gevaarlijk, ze hebben alleen ruimte nodig. Bovendien valt geel nog steeds op aan een lijn of halsband, zodat het kan worden gezien.

Help ik zie een gele hond

Kom je een hond tegen met een geel merkteken, houd er dan rekening mee dat deze hond afstand nodig heeft van andere honden. Benader de hond en zijn eigenaar niet met je eigen hond, het gele teken geeft aan dat de hond niet relaxt is als andere honden te dichtbij komen.

Wanneer is dichtbij te dichtbij? Dat is helaas een vraag die we niet kunnen beantwoorden en is per hond verschillend. Houd dus altijd ruime afstand en geef de hond en zijn baas de tijd en ruimte om jou en jou hond(en) uit de weg te gaan

Help mee

Vergroot bekendheid.

Het gele hond project is nog altijd onvoldoende bekend bij hondeneigenaren. Je kan de bekendheid vergroten door mee te doen met het verspreiden van de boodschap. Dit kan door dit blog te delen, maar ook door flyers en posters te verspreiden. Hieronder vindt je de flyer en de poster van het Yellow Dog project in Nederlands. Download de flyer en of poster hier

Bezoek ook de pagina van het yellow dog project (in Nederlands) http://gulahund.se/dutch/

Gele hond bandana

Ibizabully heeft in samenwerking met Lanabandana dogwear een supergave GELE bandana ontworpen. Deze mooie bandana is natuurlijk geel en voorzien van een opdruk ” Houd afstand”. 

De bandana’s worden handgemaakt van degelijke fel gele stof. Duurzame kwaliteit, met goede stiksels zodat dagelijks gebruik geen enkel probleem is. 

Bestel hier vandaag nog je bandana zodat jou hond de ruimte krijgt. 

 

 

4 reacties op “Gele hond project

 1. Natasja van Golen-van der Laan zegt:

  Mooi project mag ik vragen in welke landen op de wereld dit ook gebruiken en of het in sommige landen ook verlicht is of zelfs een wet voor is.
  Hoop dat jullie dit weten als jullie het niet weten enig idee waar ik aan deze info kan komen of per email kan ontvangen doe er onderzoek over omdat het in Nederland een best onbekend iets is maar op het internet zelfs meer kleuren voorbij zag komen voor andere redenen..vind het echt heel mooi dat dit er is

  • Ibizabully zegt:

   Dag Natasja,
   Het is een initiatief wat ooit gestart is in Zweden met de bedoeling dit wereldwijd bekend te maken. Helaas zijn veel mensen nog niet bekend hiermee en dat is jammer. Ik verwijs je graag door naar http://gulahund.se/dutch/ voor meer informatie en in welk elanden het gele hond project allemaal actief is. Hier kan je ook folders en flyers downloaden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van www.ibizabully.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 686 reviews.