Diamond Dog halsbanden van Bridl leer

Diamond Dog great dane

Maar wat is nu bridl leer?

Op zijn hollands is bridl leder hoofdstel leer, dit geeft direct een hint aan het soort leer. Van oorsprong werd dit leder gebruikt voor vervaardiging van een hoofdstel voor paarden. Gemaakt om duurzaam en comfortabel te zijn dus. Bridl leder bevat de huid en nerven van de koeienhuid en wordt met de hand afgewerkt met was en wax. Dit proces is arbeid intensief en ook duur, om die reden wordt alleen het allerbeste leder op deze wijze vervaardigd, gewoonweg omdat het voor mindere kwaliteit leder niet loont. Tegenwoordig zijn er weinig ambachtelijke leder looierijen die deze wijzen van leer looien hanteren.

diamond dog collar

Het Bridl leder is duurzaam, er mogen geen onvolkomenheden in het leder aanwezig zijn die het leder kunnen verzwakken. Tevens is het leder comfortabel, een hoofdstel van een paard moet immers prettig zitten. Bij normaal gebruik gaat een halsband van Bridl leder minimaal 10 jaar mee. Vanzelfsprekend moet het leer er mooi uitzien, dat houd in een mooie constante kleurdiepte en een egale kleur.

De halsbanden van Diamond Dog worden vervaardigd van het beste bridl leder uit de U.K. Met de aanschaf van een Diamond Dog halsband ben je verzekerd van de allerhoogste kwaliteit. Naast het beste leder maken de Swarovski ® elementen de halsband helemaal af.

swarovski-logo

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ibizabully.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 820 reviews.