Franse bulldog washbar
WashBar itchi shampoo voorzijde
Upload Image...
Upload Image...
WashBar_Range-composite_pic

verzorging van de bulldog: 

Wij kiezen voor de verzorging voor een 100% natuurlijke verzorgingslijn zonder narigheden zoals alcohol, parabenen, sulfaten en (kunstmatige) geur & kleurstoffen.

Buldoggen hebben meer dan gemiddeld huid & vachtproblemen. Om deze reden zochten wij een verzorgingslijn die ondersteuning bied zonder nare bijwerkingen. WashBar voorziet in deze behoefte.

Koop WashBar

N.B.: het is wettelijk geregeld dat alleen een dierenarts (diergeneeskundige) een medische diagnose mag stellen (en een medische behandeling mag geven). WashBar geeft uitsluitend advies over hoe je de gezondheid van jouw dier kunt optimaliseren met onze natuurlijke verzorgings- middelen.

Vachtverzorging

De bulldog heeft een korte vacht welke niet veel verzorging nodig heeft. Wekelijks een borstelbeurt is wanneer de bulldog geen huidaandoening heeft voldoende. Gebruik hiervoor bij voorkeur een zachte, rubberen borstel.   De hond wassen is in beginsel niet nodig. Indien de hond erg vies is en toch een wasbeurt nodig heeft gebruik dan altijd een speciale hondenzeep of shampoo.  

gio washbar paard & hondzeep

Wanneer je de hond wil opfrissen maar niet in bad wil doen bied WashBar spray de uitkomst. Deze spray is 100% natuurlijk en frist je hond en huis op zonder water. Er zijn ook varianten welke ondersteuning bieden bij aandoeningen. Door de heerlijke geuren ook prima te gebruiken om (honden)geurtjes te verwijderen in huis en auto.

WashBar-FleaFresh-Spritzer-front

De huid van de bulldog is meestal gevoelig en ze zijn meer dan andere rassen gevoelig voor allergieën. Bemerk je huidproblemen bij u bulldog consulteer dan altijd de dierenarts. De dierenarts kan allergieën onderscheiden van mijt, hotspot en andere aandoeningen. In het winkelgedeelte vindt je vachtverzorgingsproducten welke vrij zijn van parabenen. Ook vindt je hier speciale verzorgingsproducten die ondersteunen bij huidaandoeningen zoals shampoo tegen de jeuk.

WashBar-ItchSoothe-Shampoo-front

De voetzolen en nagels van je bulldog dient je regelmatig te controleren. Als je bulldog regelmatig op de stoep loopt zullen de nagels voldoende slijten. De vijfde teen van de bulldog zit hoger waardoor de nagel normaal niet voldoende slijt. De nagels knippen geschied met een speciale nageltang. Wanneer je bulldog donkere nagels heeft kunt je moeilijk het “leven” in de nagel herkennen. Laat in dat geval de nagels knippen door de dierenarts of in een trimsalon.

De voetzolen/kussens kunnen door warmte, pekel op staat en andere externe factoren droog worden en bij niet tijdig ingrijpen zelfs inscheuren. Dit is zeer pijnlijk voor de hond. In de winkel vindt u 100% natuurlijke paw balm, speciaal voor de voetzooltjes. Deze balsem kunt u ook prima gebruiken voor droge/gebarsten neuzen of op schrale plekjes op je eigen huid. Wanneer je bulldog last heeft van droge voetzolen welke niet snel herstellen na verzorging consulteer dan je dierenarts.

WashBar-Paw-Balm-front

Veel bulldoggen zijn geliefd om hun geplooide huid. De Franse en Engelse bulldoggen zijn bekend om hun “rimpels”. Alle plooien dienen regelmatig nagekeken te worden en de diepere plooien moeten verzorgd worden.  Smetplekken en ontstekingen kunnen voorkomen bij onvoldoende verzorging. In de neusplooi kunnen traanstrepen ontstaan. Naast het esthetische aspect is het ook voor de gezondheid van je bulldog belangrijk deze goed schoon te maken. Voor het schoonmaken van de neusplooi kun je een vochtig doekje gebruiken met wat zeep voor elke dag. Let hierbij op dat de zeep niet in het oog komt.

Washbar-Large-Soap

Iedereen heeft het wel eens gehoord, de neus van een hond hoort nat te zijn anders is de hond niet gezond. Hoewel deze uitspraak breed gedragen is betekend een droge neus niet dat de hond perse ziek is. Met name de bulldoggen hebben nogal eens last van een droge neus. Als hier geen extra aandacht aan wordt gegeven kan de neus barsten en dit kan zeer pijnlijk zijn. In het winkelgedeelte vindt je Washbar paw balm. Deze balsem is ook te gebruiken als neus smooter om een droge neus te verlichten. Wanneer de neus gebarsten is of de paw balm niet afdoende helpt consulteer dan uw dierenarts.

Fresh spray

Vlooien & Teken

WashBar maakt je huisdier onaantrekkelijk voor vlooien, teken , zandvliegen en muggen. WashBar vacht- olie , natuurlijk alternatief voor chemische vlooienbehandeling werkt anders dan reguliere *chemische” middelen welke in de bloedbaan en/of onderhuidse vetlaag opgeslagen worden alvorens ze hun werk doen.

De werkzame stoffen worden via jou huisdier na een beet doorgegeven aan de vlo/teek waarna deze sterft.

WashBar werkt anders en stopt geen nare stoffen in jou huisdier. De vlooiendruppels (en verfris sprays) werken op de huid en maken jou huisdier onaantrekkelijk voor de vlo en teek. De vlo of teek hoeft dus niet eerst te bijten! Bij een vlooienallergie werken de conventionele middelen dan ook niet, de hond reageert immers op de vlooienbeet. 

Kies bewust, kies natuurlijk.

 

WashBar vacht- olie, het natuurlijke alternatief

Samenvatting

Veel verzorgingsproducten bevatten narigheden waarop je bulldog kan reageren. De belangerijkste redenen waarom wij kiezen voor WashBar

  • 100% natuurlijk
  • Geen narigheden
  • Onbespoten, biologische ingrediënten
  • Milleuvriendelijke verpakkingen