Vakantie met de hond tijdens Covid-19

covid vakantie met de hond

met de hond(en) op

vakantie

De hele wereld was bereikbaar en daar maakte wij, als het even kon graag gebruik van. We reizen als het kan graag af naar verre oorden en als wij dat doen logeren onze honden in het bullen vakantie- oord-, want wij vakantie, dan de honden ook vakantie.

Maar toen kwam Covid-19, in de volksmond corona. De grenzen gingen dicht en harde maatregelen zijn getroffen om het virus in te dammen/uit te doven. Omdat wij toch wel graag even eruit wilde zijn we creatief gaan denken, met de honden op vakantie binnen Nederland. Zoiets hebben wij nog niet eerder gedaan en aangezien wij ook uitkijken naar een camper was dit de ideale gelegenheid om te oefenen met de hondjes. 

We zullen alvast verklappen….

Het was GEWELDIG en dit gaan we zeer zeker vaker doen. Lees hier ons verslag en de tips die wij willen meegeven aan baasjes die overwegen met de hond(en) op vakantie te gaan

accommodatie 

covid vakantie met de hond

 

Een fijne accommodatie is natuurlijk altijd belangrijk, maar neem je de hond mee dan is het verstandig op bepaalde zaken te letten. Wij hebben specifiek gezocht naar een accommodatie waar honden welkom zijn. Hiermee geeft de eigenaar namelijk direct aan dat ze aan honden gedacht hebben, en dat is te merken.

De accommodatie was volledig omheind en de vijver was goed beveiligd met een rek erop. Dit is natuurlijk superfijn als je lekker in de tuin zit te genieten, de honden kunnen nergens heen maar wel heerlijk mee genieten. Aan alles is gedacht in dit heerlijke chalet en wij & de hondjes voelden ons direct thuis

Vakantiepark

Vakantiewoning kopen op Recreatiepark de Wielerbaan - TopParken ...

 

Net zoals met de accommodatie hebben wij er ook voor gekozen om te kijken of het vakantiepark hond- vriendelijk is. Deze accommodatie staat op toppark de wielerbaan en in hun voorwaarden staat het hondenreglement duidelijk. TIP: Wij boekten onze vakantie niet via topparken maar rechtstreeks bij de eigenaar van het chalet, deze rekende geen extra kosten voor de hond. Check dit dus vooraf, het kan je mooi wat geld besparen.

 

Onze ervaring 

Natuurlijk zijn er lezers die veel meer ervaring hebben en altijd met de hond(en) op vakantie gaan, Voor ons was dit echter de eerste keer en heel eerlijk waren wij beide ook wel een beetje angstig. Hoe zal het gaan. Onze Jack is helaas niet heel gezond en lange wandelingen, die wij graag doen, dat gaat met Jack gewoonweg niet. Ook is hij niet echt gewend aan veel drukte , hij gaat zelden mee naar het terras en uit eten met hem hebben we nog nooit gedaan.

Zelda is natuurlijk jong, 11 maanden en die kan je nog alles leren. Maar 11 maanden is ook de pubertijd , hebben we de basis al voldoende op orde of gaan we straks overspannen naar huis?

NIks van onze angsten bleek gegrond, wij hebben 2 geweldige honden met een prima aanpassingenvermogen en ze hebben zichtbaar genoten. 

 

Voorbereiding

We gingen voor natuur en (lange) wandelingen. Om Jack hierin mee te nemen hebben wij de InnoPet Hercules buggy aangeschaft. Waar vooral manlief zich even over zijn ego heen moest zetten om met een buggy door de bossen te wandelen genoten wij hier optimaal van. Deze buggy met (grote) luchtbanden laat zich zeer eenvoudig door de bossen rijden en door de voethendel neem je elk obstakel zonder moeite. Voerbak, flessen water, hondenkoekjes….alles nam plaats in de buggy als wij op pad gingen en Jack had als hij moe was nog plek genoeg. 

Jack in hercules buggy

 

Weer & activiteit

Onze vakantieweek was het lekker weer meer zeker niet te warm. Check voordat je gaat wandelen altijd de meest recente weersverwachting. (Lange) wandelingen kunnen bij kortsnuiten niet verstandig zijn. Onze honden zijn beide niet benouwd en zijn gewend aan flinke wandelingen. Zorg dat je weet wat voor jou hond binnen de veilige afstand is in relatie met het weer! 

Tijdens 1 van mijn langer ochtend wandelingen scheen de zon ineens best fel…Jack is dan echt veel sneller vermoeid (niet benouwd), maar in tegenstelling tot veel bullen zal die zelf altijd blijven lopen! Wij moeten hem dus zelf remmen hierin. Gelukkig was onze kleine vent echt snel gewend aan de buggy en hij genoot ervan zich te laten rijden.

Teken, teken en nog eens teken….

Ben je in de natuur, dan stuit je op teken. Soms een aantal, soms hele invasies. Zo ook op de Veluwe waar wij zaten. Vaste bewoners van het vakantiepark vertelde ons dat ze gemiddeld 6-8 teken per hond verwijderde , per week als ze nergens naartoe gingen (dus om hun huisje).

Nu hebben wij natuurlijk makkelijk praten met onze WashBar producten maar toch wil ik onze ervaring hieromtrent delen. Het is namelijk een behoorlijk probleem in de streek waar wij zaten, maar dat is natuurlijk “normaal” als je midden in de natuur zit.

De eerste lange wandeling hebben wij onze hondjes behandeld zoals wij normaal thuis ook doen (we wisten toen nog niet van de enorme teken populatie daar). Toch zagen wij na de wandeling een (kleine) teek lopen op Jack. Deze had zich niet vastgebeten dus mijn partner heeft deze meteen tussen duim en wijsvinger gepakt en vakkundig verdronken in zijn laatste restje bier 🙂 

De dag erop heb ik de honden behandeld zoals ik adviseer aan mensen die in tekengebied gaan wandelen, of wanneer ze naar een gebied gaan waar de zandvlieg actief is. De honden zijn om de 3 dagen (ipv 1x in de week) behandeld met de WashBar vacht- olie en elke dag voor het wandelen met de WashBar fresh spray de vacht in geprayed. Wij hebben elke dag gewandeld in het bos, op de hei en bij waterpartijen, geen enkele teek meer opgelopen. Een mooie praktijktest in een gebied waar echt veel teken actief zijn. 

ben je net zoals ik een muggenmagneet? Jezelf even met de fresh spray behandelen werkt zeer goed, ik ben 0 keer gestoken!

Moment(en) van de waarheid….

Met de honden een vol terras op….we begonnen voorzichtig op het terras van de camping zelf. Daar zijn ze immers gewend aan honden en ik ga er dan vanuit dat mochten ze zich onverhoopt niet gedragen, ze daar begrip voor hebben. We hadden een flinke wandeling gemaakt dus vol goede moed gingen wij met de trolly het terras op. Als de nood aan de man is kunnen we ze altijd nog in de buggy zetten om tot rust te komen was onze gedachte.

De hond- vriendelijkheid viel direct op, nog voordat onze bestelling is opgenomen komt er een grote bak vers drinkwater en krijgen beide honden vriendelijke knuffels en koekjes. Jack mag geen granen, dus heb je een hond met allergieën, denk aan eigen koekjes want veel vakantiegangers, bedienend personeel en voorbijgangers wilden onze hondjes iets geven. 

 

Nadat wij ook voorzien waren van een hapje en een drankje ging Zelda eigenlijk direct zitten en/of liggen. Blijkbaar heb ik voldoende opgelet en geoefend met de marker tijdens onze lessen bij Hondencentrum in balans 🙂
Een marker is een signaal voor de hond dat die daar mag gaan liggen, ik heb dit geoefend met bierviltjes en dat was nu ideaal. Natuurlijk is Zelda ook een superleerling en gaat alle eer naar haar toe.
Jack is zoals gezegd niet gewend om naar het terras te gaan, en eerlijk is eerlijk, daar hadden wij natuurlijk gewoon heel vroeg mee moeten beginnen. 
Jack ging dan ook niet meteen liggen of zitten maar hij was verder heel erg rustig. Jack vindt het duidelijk heel leuk om alles te zien, maar hij bleef keurig in de buurt en voor de zekerheid hielden wij de harnassen aan en de lijn zodat wij vlug konden ingrijpen indien nodig.  Want ook al zijn honden welkom, niet elke gast vindt honden zo geweldig als wij, en daar moeten we ook rekening mee houden vinden wij. 

Conclusie

Wij waren voorzichtig optimistisch maar zijn alsnog zeer blij verrast. Wij hebben ons op geen enkel moment “beperkt” gevoeld omdat de honden erbij waren. Wij raakten meer en meer gewend aan het in en uitladen van de buggy, de hondjes raakte steeds meer gewend aan elke keer aan een andere tafel eten 🙂 
Voor ons is dit zo goed bevallen dat wij zeer zeker vaker met de hondjes op vakantie gaan. Dus ben je net zoals ons geen vakantieganger die de hele dag aan het zwembad wil liggen , neem dan eens een vakantie voor de hondjes! Ze zullen je dankbaar zijn en je zal versteld staan hoeveel liefde (die wij altijd al voelen voor onze honden) je terug krijgt. De komende dagen zullen onze hondjes wat meer rust krijgen, dan hebben ze wel verdiend. 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ibizabully.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 802 reviews.