10 misverstanden over vlooien

Close up vlooi

Mijn hond kan geen vlooien allergie hebben want ik zie nooit vlooien.

Honden met een vlooienallergie zijn zeer bedreven in het verwijderen van vlooien. Ze likken, krabben en dabben net zolang om te proberen de vlooien te verwijderen. Soms zie je dan ook geen vlooien, de hond kan nog steeds allergisch zijn voor vlooien.

Ik heb geen tapijt in huis, we hebben dus geen vlooien.

Vlooien zijn niet alleen dol op tapijt, ze voelen zich ook helemaal prima in de kieren en naden van parket, de ruimte onder je kast of bank, achter de plinten. Kortom, voldoende plekjes waar de vlooi zich lekker voelt.

Ik heb anti vlooienmiddel gebruikt maar zie nog steeds vlooien. Het vlooienmiddel werkt niet of de vlooien zijn resistent voor het middel.

Gelukkig komt resistentie voor vlooienmiddelen bijna niet voor, er is meestal een andere verklaring. Een vlooienmiddel dood zelden alle vlooien en neemt de werking van het middel af in enkele weken. Bij een hoge besmettingsraad is het raadzaam om naast behandeling van de hond ook de omgeving te behandelen.

Mijn hond komt niet in aanraking met andere dieren en heeft daarom geen vlooien.

Vlooienbesmetting loopt bijna altijd via de omgeving naar dier, zelden van dier naar dier. Als de vlooi eenmaal een een dier zit, zit die meestal prima en heeft geen reden om het dier te verlaten. We produceren ze eitjes waaruit nieuwe vlooien ontstaan. De jonge vlooien springen zodra ze de kans zien op een geschikte gastheer, dit kan prima gebeuren op het honden uitlaatveldje of in je eigen tuin.

Mijn hond heeft gene vlooien want ik ben heel gevoelig voor vlooien en merk dat direct.

Vlooien houden van honden en katten meer dan van mensen. Alleen wanneer er te weinig honden of katten zijn, of wanneer er teveel vlooien zijn voor de aanwezige honden en katten zullen de vlooien de mens kiezen. Wanneer je zelf last hebt van de vlooien zijn er gewoonweg heel veel vlooien.

Vlooien en vlooienallergie is het ergste in de zomer.

In Nederland is in de herfst de grootste populatie vlooien actief.

Knoflook is een goed middel voor vlooienbestrijding.

Helaas, was het maar waar. Deze hardnekkige mythe is de oorzaak van veel ongemak en jeuk bij honden en katten. Daarnaast zijn veel knoflookbonbons erg vet en kan met gemakkelijk teveel (schadelijke) vetten voeden. 

Ik geef mijn hond altijd op tijd zijn vlooienmiddel.

Helaas blijkt in de praktijk dat de tijd sneller gaat dan wij denken, vlooien bestrijden is lastiger dan voorkomen. Help jezelf en zet een melding in je telefoon om de vlooienbehandeling niet te vergeten. Ter voorkoming van vlooien is het raadzaam maandelijks de behandeling toe te passen (afhankelijk van gekozen middel)

Alle vlooienmiddelen zijn hetzelfde.

Er zijn vele soorten middelen verkrijgbaar voor bestrijding van vlooien. Sommige middelen doden enkel de volwassen vlooien, anderen ook de voorstadia. Sommige middelen zijn daarnaast werkzaam tegen wormen, teken, mijten en andere parasieten. Pas de gekozen behandeling altijd aan op de situatie.

Natuurlijke vlooienmiddelen zijn niet effectief.

De producten van WashBar gebruiken de kracht van de natuur voor ondersteuning bij huid & vacht aandoeningen. Vlooien en teken bestrijden hoort hier ook bij. De Tea Trea uit New Zeeland is geen vriend van vlooien en teken, evenals cederhout, rozemarijn, pepermunt en citroengras. De natuurlijke afwering- middelen worden gecombineerd om een maximaal effect te behalen op een 100% natuurlijk en veilige wijze. De vacht- olie van WashBar is zelfs geschikt voor puppy’s en drachtige moeders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ibizabully.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 820 reviews.